Ovo su najgore stvari koje činite za svoju kožu

@chrisyteigan
@chrisyteigan

 Svi želimo sjajnu, mladoliku kožu bez prištića, ali neke stvari je jednostavnije reći nego postići. Osim ako niste neka posebna vrsta s prirodno savršenom kožom, za čist ten bez prištića i bora na licu ipak treba malo truda. Nemojte nikako uništiti silan trud koji ulažete u kožu na nekoj od ovih 9 zamki...

PREVIŠE KORISTITE PILING

U ničemu nije dobro pretjerivati. Piling će osvježiti i očistiti vašu kožu kada je to potrebno, ali previše uklanjanja esencijalnih ulja može ju ostaviti suhom i beživotnom. Piling je dovoljno obaviti jednom tjedno. 

SPAVATE SA ŠMINKOM

Znamo da znate. Ali i dalje ćemo reći: nakon dugog dana (ili noći), vaša koža zaslužuje predah, zaslužuje slobodno disati i riješiti se potencijalnih bakterijskih infekcija. 

STISKATE PRIŠTIĆE 

Kada ugledate prištić, molimo vas da ga ostavite na miru i ne pokušavate ga se riješiti (prljavim!) rukama. Istiskivanjem prištića još dublje utiskujete bakterije u kožu i samo možete napraviti još veći problem.  

JEDETE PREVIŠE ŠEĆERA

Žao nam je da vam ovo moramo reći, ali što više šećera to više štetite kolagenu u koži, zbog čega možete osjetiti prerane znakove starenja. Držite se prirodnih šećera koji se nalaze u voću umjesto čokoladica i sladoleda.

TUŠIRATE SE VRUĆOM VODOM

Koliko god su udobni, vrući tuš uklanja jedan cijeli gornji sloj naše kože, zbog čega izgleda suha i beživotna. Držite se temperatura koje ju neće učiniti crvenom te koristite hidratizirajuće proizvode umjesto običnog sapuna. 

NE SPAVATE DOVOLJNO

Naša se koža sama obnavlja preko noći, a ako ne spavate dovoljno ne dajete joj dovoljno vremena da se sredi. Čine dolazimo do više bora, manje elasticiteta te neujednačene teksture.

NE ČISTITE MOBITEL REDOVITO

Telefoniranje može biti još jedan uzrok za pojavu prištića na obrazina i čeljusti. Obavezno očistite mobitel antibakterijskim maramicama s vremena na vrijeme. Plus: koristite slušalice i mikrofon za duge razgovore. 

NE ČISTITE NAOČALE DOVOLJNO 

Kao i kod mobitela, isto pravilo vrijedi i za vršak nosa te jagodice kada govorimo o nošenju sunčanih naočala. Dobro ih očistite kada je vrijeme jer bi mogle biti uzrok pojave prištića na licu. 

NE NOSITE NAOČALE

Ako trebate naočale ili leće, ne odupirite im se. Nosite ih. Zašto? Zato što bez njih stalno škiljite, a to vodi do neželjenih bora oko očiju.


Slični članci: