Najukusnija detox voda za mršavljenje

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Detox

Jeste li već probali čari vode za detoksikaciju? Mješavina zdravih sastojaka s vodom popularno je piće među ljubiteljima vježbanja i zdravog života, a posebno ga koriste pred bitne događaje jer sprječava napuhavanje i čisti tijelo od toksina. U nastavku donosimo jedan odličan recept za detoksikaciju, koji pritom osigurava i smanjenje trbuha! 

Za detox vodu trebate sljedeće sastojke:

  • 1-2 litre vode
  • 1 naranča
  • 1 limun
  • 1 krastavac
  • 10-15 listića mente
  • šaka leda

Sastojke dobro operite i narežite na ploške te ubacite u veliki vrč. Sve zatim zalijte s jednom do dvije litre hladne vode i stavite u hladnjak preko noći. Ujutro ocijedite vodu i ostalo bacite te tekućinu pijte tijekom dana. Nemojte ostavljati sastojke u vodi duže od 24 sata. Pretpostavka je da kad ste na detoksikaciji ništa ne jedete, no ovo nije takva vrsta detoksikacije, stoga normalno objedujte tijekom dana kako to i inače radite.

Detox voda
Detox voda

Pitate se zašto baš ovi sastojci? 

1) Voda - Ispite toksine i otpad kroz naše tijelo, a istovremeno nas hidratizira.

2) Naranča - Sadrži flavonoide u kori i soku koji potiču razvijanje imunološkog sustava te sprječavaju razvoj gljivica, a pomažu i pri smanjenju kolesterola.

3) Limun - Stimulira probavni sustav pa je koristan ako imate zatvor, žgaravicu ili plin.

4) Krastavac - Sadrži citrulin, aminokiselinu, koja pomaže jetri i bubrezima da se riješe amonijaka koji je nusproizvod proteina.

5) Menta - Pomaže u učinkovitom probavljanju tvari, jer poboljšava protok žuči iz jetre u žučni mjehur, do tankog crijeva gdje ruši dijetetske masti. Također, pomaže u ublažavanju boli kod grčeva u trbušnim mišićima.

Okus vode je osvježavajući, no bolji je kada je vrlo hladan pa sugeriramo da pred konzumiranje u čašu ubacite šaku leda. Obećajemo da ćete primijetiti promjene i da ćete se osjećati puni elana i energije!


Slični članci: