Knjiga tjedna - Make up s potpisom

Sanja Agić
Sanja Agić "Make up s potpisom"

Za samopouzdanje svake žene, bez obzira na njezinu dob, veoma je bitan lijep i njegovan izgled. Osim savjeta o šminkanju, u knjizi "Make up s potpisom" svaka će žena naći brojne korisne savjete o uljepšavanju, pravilnoj prehrani, estetskim kirurškim zahvatima, primjeni botoksa i filera, njezi kože, kose i noktiju, o zdravim i lijepim zubima, trajnom make upu, ugradnji umjetnih trepavica, kao i o psihologiji ljepote. Naučite što sve treba sadržavati vaša kozmetička torbica, zašto su kistovi važni i kako ih odabrati, kako u 14 koraka doći do savršenog make upa i još mnogo toga. 

Iza korica ove uistinu zanimljive knjige krije se Sanja Agić, jedna od vodećih hrvatskih make up artistica, svoje je desetogodišnje iskustvo pretočila u ovu bogato ilustriranu knjigu u kojoj nam ne otkriva samo tajne svoje profesije već slikovito objašnjava osnove i tehnike šminkanja. Svoju strast za uređivanjem drugih otkrila je još kao djevojčica, a make upom počela se profesionalno baviti nakon završene škole za make up kod Borisa Čavline. Ubrzo nakon toga dobila je priliku pokazati svoj talent pa danas potpisuje brojne modne kampanje, naslovnice raznih domaćih i inozemnih modnih časopisa te modne revije i editorijale, a radi i s mnogim glumicama, pjevačicama, voditeljicama, modelima, manekenkama te s prestižnim hrvatskim fotografima i dizajnerima. Što ju je nagnalo na pisanje knjige otkrila nam je sama vizažistica: "U razgovoru s kolegama kroz godine došla sam do zaključka kako na našem tržištu postoje razni make up priručnici, ali niti jedna knjiga koja se bavi cjelokupnom problematikom ženskog lica. Pišući i skupljajući materijale za knjigu duge dvije godine stavila sam se u kožu prosječne žene i uistinu napisala knjigu u kojo svaka žena može pronaći dio za sebe. Imala sam sreću što sam okružena divnim ljudima koji su mi pomogli u realizaciji. Poznati fotograf Šime Eškinja potpisuje gotovo sve fotografije, frizerski salon Teuta zaslužan je za sve frizure dok se za styling pobrinula Lea Krpan."

"Make up s potpisom" prva je knjiga ove vrste u nas, a u njoj ćete otkriti da je šminkanje prava umjetnost, ali i igra, i da se svatko od nas može prepustiti mašti i poigrati bojama i kistovima.

Večerašnjom promocijom u zagrebačkom Velvetu Sanja će knjigu predstaviti među brojim prijateljima i suradnicima, a o knjizi će govoriti i Jelena Perčin, Ivana Vrdoljak Vanna, Nataša Janjić Lokas, Vedrana Čarapović i Šime Eškinja


Slični članci: