Jednostavni savjeti za brži rast kose

Ukoliko želite dugu i zdravu kosu, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta za stimuliranje njenog rasta. Osnovna stvar je birati proizvode koji odgovaraju vašoj kosi, održavaju je zdravom i sjajnom od njenog korijena. Proteini su veoma važni za kosu jer pomažu u proizvodnji aminokiselina, koje potiču rast kose. Kosa se sastoji uglavnom od keratina, a on nastaje iz aminokiselina, pa se zbog toga preporučuje konzumacija proteina. Korisno je otići i na standardne tretmane keratinom u fizerskim salonima koji će vašu kosu održavati zdravom i sjajnom.

Važno je i da tjeme nikad nije suho. Suhoća tjemena generalno dovodi do pojave peruti, a to s vremenom sprječava rast kose. Kosu je potrebno štititi od prašine, prljavštine i sunca tijekom ljeta. U tome će pomoći marame i šeširi jer će adekvatno zaštiti kosu od sunca, koje ju može oštetiti, dok prašina i prljavština dovode do peruti te je također bitno da ih zaštitimo od ovih nepogodnih vanjskih uvjeta.

U prehranu je potrebno dodati vitamin B i C, kao i željezo i cink. Manjak željeza i cinka dovodi do slabljenja kose pa čak i do ćelavosti tako da je zdrava prehrana izuzetno važna želite li dugu i sjajnu kosu.


Slični članci: