9 načina kako poboljšati svoje zdravlje u manje od 30 sekundi!

Boravak u prirodi dobar je za naše zdravlje
Zdrav život

1. Presavinite podmetač za yogu prije nego ga zarolate i spremite. Tako ćete izbjeći nakupljanje prljavštine i bakterija s one strane na kojoj ležite. 

2. Promijenite rutinu vježbanja tako da sljedeći put kad primjerice radite vježbe za biceps, okrenete dlanove u suprotnu stranu kako bi pokrenuli mišiće iz drugog kuta i dobili skroz nove rezultate!

3. Ustanite s wc školjke prije nego pustite vodu zato što kapljice vode prskaju u zrak što znači da ste u izravnom dodiru s bakterijama i izlažete se riziku dobivanja urinarnih infekcija.

4. Oslobodite svoj mentalni prostor kako bi vam se poboljšalo raspoloženje - istraživanja pokazuju da zamišljanje metle koja skuplja viškove pomaže u jačanju memorije u mozgu.

5. Dodajte začine, a ne masnoće svome povrću - namažite zdjelu očišćenom glavicom češnjaka kako bi salata bila ukusnija. Plus: češnjak pomaže u sprječavanju simptoma alergije.

6. Mjerite svoje lijekove i pazite da ne prelazite zadane doze - ovo može biti jako opasno za vaše zdravlje; ništa što se tiče medikamenata ne smije se uzimati "od oka".

7. Prekinite liječiti emocije hranom jer vam čips i čokolada neće pomoći. Stavite stres i negativne emocije na mentalnu pokretnu traku i gledajte ih kako odlaze. Kako odlazi anksioznost, otići će i vaša želja za hranom.

8. Koristite sol umjesto masti kako bi se spasili od primjerice masnih patlidžana. Narezane komade pospite s malo soli; isperite i posušite ih kad njihova tekućina ispliva na površinu. Ovo ih čini sočnijima - i sprječava ih od upijanja previše ulja.

9. Napravite svoj vlastiti deterdžent za suđe tako da dodate jušnu žlicu izbjeljivača na otprilike 4 litre vode. Sredstva za dezinfekciju na bazi izbjeljivača i do 100 puta su efektivnija u ubijanju bakterija i virusa (najveći razlog zbog kojeg dolazi do trovanja hranom), od ostalih proizvoda!


Slični članci: