7 pogrešaka koje radite pri nanošenju korektora

FOTO: FREE PEOPLE
FOTO: FREE PEOPLE

 Korektor može biti zeznuta stvar. Natapkate ga na područje ispod očiju i podočnjaci gotovo nestanu. Stavite ga malo previše na prištić i završite s još više vidljivom flekicom. Kako bismo vam ukazali na neke eventualne pogreške koje radite prilikom nanošenja korektora, donosimo 7 grešaka koje trebamo izbjeći kako korektor ne bi radio više protiv nego za nas...

GLEDATE SE RAVNO U OGLEDALO PRILIKOM NANOŠENJA

Ova metoda je u redu ako planirate sakriti prištiće, ali ne i kad napadate podočnjake. Spustite glavu lagano prema dolje kako biste dobili bolji pregled podočnjaka i gdje trebate nanijeti korektor. 

KORISTITE PREVIŠE KOREKTORA

Ovo je problem jer što god pokušavali prekriti, na kraju će izgledati još gore. Umjesto toga, započnite s umjerenom količinom i fokusirajte se na blendanje okolo područja koje želite neutralizirati. Ako vam treba još malo prikrivanja, vratite se i dodajte još proizvoda gradeći tako tanje slojeve.

Foto: TOO COOL FOR SCHOOL

NANOSITE GA PRIJE TEKUĆEG PUDERA

Lagani sloj pudera će sakriti većinu nedostataka na vašoj koži. Plus: ovako ćete smanjiti količinu korektora koja vam je potrebna...čime se možemo vratiti na raniji problem, a to je upravo korištenje previše korektora.

KORISTITE KRIVU FORMULU

Koliko god primamljivo zvučalo nanijeti identičan korektor na cijelo lice, zapravo je puno bolje odabrati dvije različite formule - jednu za prištiće, jednu za područje ispod očiju. Tekući korektori koriste se na podočnjacima, dok su oni kremasti puno bolji za prikrivanje nedostataka.  

INTO THE GLOSS
INTO THE GLOSS

KORISTITE KRIVU NIJANSU

S obzirom na to da koristite dvije različite formula, morate odabrati i dvije različite nijanse. Što je najbolje? Uvijek birajte korektor jednu nijansu svjetliji od svoje boje kože za područje ispod očiju, dok za prikrivanje prištića trebate nijansu koja će se savršeno stopiti s vašim tenom. 

NE KORISTITE GA KAO BAZU ZA KAPKE (ILI USNE)

Korektor je odlična baza za kapke jer će sakriti bilo kakvu diskoloraciju na tom području, ali će i sjenilo duže ostati na kapcima. Ako ga nanesete na usne, neutralizirat će roze ili crvene tonove zbog čega će boja vašeg ruž bolje izgledati.

Foto: YOU ARE FREE
Foto: YOU ARE FREE

ILI GA NE KORISTITE DA POPRAVITE POGREŠKE

Poput razmazanog eyelinera ili ruža oko usana. Umjesto da koristite sredstvo za skidanje šminke, poslužite se korektorom i popravite greške.


Slični članci: