7 esencijalnih ulja za radijantnu kožu

Into The Gloss
Into The Gloss

Zima vas je ostavila sa suhom kožom? Za razliku od hidratantnih krema, esencijalna ulja ne začepljuju pore, popravljaju teksturu, izgled i osjećaj na koži. U nastavku otkrivamo 7 esencijalnih ulja koja MORATE imati u svojoj beauty kolekciji!

Ulje jojobe

Najčešće i najhidratantnije ulje, savršeno za baš sve tipove kože. Jako je lagano i upija se u kožu nevjerojatno brzo, a njegova protu-upalna svojstva ćete obožavati više od ičega.  

Ulje ploda divlje ruže

Savršeno za suhu ili stariju kožu; njeguje, regenerira i zateže. Ovo ulje ima esencijalne masne kiseline koje smanjuju crvenilo tako što smiruju kožu, a istovremeno zaglađuju teksturu nastalu od ožiljaka. 

Arganovo ulje

Ovo ulje ima visok udio vitamina E i antioksidansa koji su odlični u borbi protiv starenja kože. Ovo ulje može reducirati male linije na licu i neće ostaviti masni trag na koži.

Tamanu ulje

Preporučljivo za problematičnu kožu i kožu sklonu aknama jer je bogato masnim kiselinama, antioksidansima i sadrži antibakterijska svojstva. Nevjerojatno ljekovito za iritiranu kožu ili ožiljke od akni. 

Ulje noćurka

Ovo je najbolje anti-aging ulje. Ekstremno je hidratantno za suhu kožu te će smanjiti izgled bora, pojačati regeneraciju stanica kože i održati je mekom. Također, može se koristiti kao lijek za kožne bolesti poput psorijaze. 

Ulje avokada

Odličan izvor omega-3 masnih kiselina i vitamina A, D i E. Ekstremno hidratantno te pomaže smanjiti upale na koži. 

Maslinovo ulje

Jedno od najmasnijih ulja, savršeno za ekstremno suhu kožu. Obavezno pronađite organsko maslinovo ulje. 


Slični članci: