6 načina kako se riješiti podočnjaka

6 načina kako se riješiti podočnjaka
6 načina kako se riješiti podočnjaka

 Kaže se da su oči ogledalo duše, no kada se ujutro probudimo s natečenim područjem oko očiju ili tamnim kolutovima zbog kojih djelujemo umorno i starije, naša duša i ne djeluje baš svježe i pozitivno.

Upravo su podočnjaci i natečenost područja oko očiju jedan od najčešćih problema ljepote većine žena. Njihovi uzroci mogu biti sve od genetske predispozicije, hormonalnih promjena, alergijskih reakcija ili smanjene cirkulacije koja se javlja s godinama, preko loše prehrane, manjka sna i stalne izloženosti stresu, pa sve do najobičnijih situacija poput obilnog plakanja.

U nastavku otkrijte 6 jednostavnih načina kako trenutno, ali i dugoročno, ublažiti podočnjake i uvijek krenuti u dan svježeg i odmornog pogleda!

 

6 načina kako se riješiti podočnjaka
6 načina kako se riješiti podočnjaka

#1 Hrana protiv podočnjaka

Za smanjenje natečenosti važno je što jedete. Izbjegavajte hranu bogatu solima i pobrinite se da unosite dovoljno vitamina K (zeleno i lisnato povrće), vitamina B12 (crveno meso, riba, jaja, mlijeko), vitamina C (agrumi, paprika, nar) te antioksidansa (bobičasto voće).

 

#2 Ništa bez vode

Minimalno 2 litre vode dnevno potaknut će cirkulaciju i pospješiti uklanjanje štetnih tvari iz organizma, a samim time smanjiti i natečenost područja oko očiju.

 

#3 Naspavajte se

Pokušajte dovoljno i kvalitetno spavati, bez prekida, jer neispavanost, umor i stres smanjuju cirkulaciju, ali i remete rad nadbubrežne žlijezde koja je odgovorna za regulaciju količine vode i minerala u organizmu. 

 

#4 Potaknite cirkulaciju tjelovježbom

Svakodnevna tjelovježba povećava cirkulaciju organizma i smanjuje zadržavanje tekućine, čime se smanjuje i natečenost područja oko očiju.

 

#5 Prva pomoć hladnim oblozima

Kao S.O.S. rješenje, hladni oblozi na očima suzit će krvne žile, a time i trenutno smanjiti vidljivost podočnjaka. No,oblozi nikako ne smiju biti prehladni jer bi mogli dovesti do pucanja kapilara. Kao oblozi mogu poslužiti kolutovi svježeg krastavca, korištene vrećice zelenog čaja ili blazinice natopljene čajem od kamilice.

 

NUXE Crème Prodigieuse® Yeux hidratantna krema protiv podočnjaka
NUXE Crème Prodigieuse® Yeux hidratantna krema protiv podočnjaka

#6 Posebna njega za područje oko očiju

Zbog male količine žlijezda lojnica, koža područja oko očiju osjetljivija je na vanjske uvjete od ostatka kože lice. Stoga zaboravite na nanošenje krema za lice na ovo osjetljivo područje i odaberite posebnu njegu, koja je svojim formulama prilagođena tom iznimno osjetljivom području. Ono što preporučujemo je NUXE Crème Prodigieuse® Yeux hidratantna krema protiv podočnjaka. Pravi je NUXE best-seller i jedan od najboljih proizvoda za njegu područja oko očiju. Ovaj saveznik u borbi protiv natečenih podočnjaka i prijevremenog starenja snagom biljnog kofeina potiče uklanjanje nakupljene vode iz područja oko očiju i smanjuje vidljivost podočnjaka, biljni glicerin i prirodna hijaluronska kiselina dubinski hidratiziraju kožu, popunjavaju sitne linije i daju očima svjež, mladenački izgled, a koktel dragocjenih antioksidansa neutralizira djelovanje slobodnih radikala i odgađa starenje kože. Prilagođena je za sve dobne skupine, a možete ju potražiti u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama po cijeni od 163,56 kuna. 

Slični članci: