6 make- up grešaka zbog kojih izgledate starije

Šminka služi kako bi na licu istaknula najljepše i sakrila nepravilnosti, a ne kako bi se pretvorili u nekog drugog.

Transformacije izgledaju dobro samo na YouTube-u ili Instagramu, na dnevnom svjetlu one izgledaju u najmanju ruku smiješno. Žene ponekad u nastojanju da izgledaju mlađe i ljepše pretjeraju i dobiju kontraefekt.  Zato su vizažisti otkrili najčešće greške kod šminkanja zbog koji ćete izgledati starije nego što to zaista jeste.

1. Tamni ruž

Mnogo žena nosi pretaman ruž za usne s hladnim podtonom, zbog njega usne djeluju manje i hladnije. Naravno da možete nositi tamne ruževe, i mi ih volimo, samo se pobrinite da je ruž prave nijanse koja vam pristaje.

2. Puder u prahu

Puder u prahu idealan je za matiranje i fiksiranje šminke naročito ako make up mora izdržati cijeli dan ili noć. Koristite ga, ali oprezno, ne pretjerujte s količinom jer naglašava borice, nanosite ga na dijelove lica gdje je koža masnija, ako imate suhu kožu izbjegavajte ga.

3. Previše shimmera

Zbog previše shimmera na licu bore postaju vidljivije i naglašavaju nesavršenosti te automatski dodaju godine vašem licu, koristite ga ali mjereno.

4. Preoštre i pretamne obrve

Znamo da su u trendu guste, a da su tanke obrve odavno out, međutim, žene često pretjeruju s uređivanjem obrva. „Instagram“ obrve izgledaju dobro samo na Instagramu. Odaberite nijansu olovke ili sjenila za obrve koja je najsličnija prirodnoj nijansi vaših obrva i lagano popunite mjesta gdje su vam obrve prirodno rjeđe.

Screenshot

5. Glitter na kapcima

Glitter svi volimo, ali previše glittera na očima zatvara pogled, naglašava bore na kapcima i čini vas starijima. Dovoljno je da ga stavite na unutrašnji kut oka i vrlo malo ispod luka obrva.

6. Neuredan make up

Žene ujutro stave make up i očekuju da se on do kraja dana neće pomaknuti s lica. Žao nam je, ali najčešće to nije baš tako. Za postojan make up u torbicu ubacite nekoliko papirića za matiranje ili upijanje sebuma. Učinkovite su za ublažavanje masnog sjaja, a vaša podloga ostaje na mjestu.


Slični članci: