3 ultimativne vježbe za ravan i seksi trbuh

Poznata njujorška instruktorica fitnessa Katia Pryce, čije savjete obožavaju slavni, otkrila je kako napasti neželjene masne naslage oko trbuha. Svi oni koji vježbaju i paze na prehranu znaju koliko je teško skinuti upravo višak iz tog dijela tijela. Na njega su posebno osjetljive žene pogotovo u ljetnoj sezoni kad se treba skinuti na plaži. Ako vas sama pomisao na skidanje u badić prestravljuje, vrijeme je da se pokrenete. "Napadnite" masne naslage ovim intezivnim vježbama i ojačajte svoje tijelo. Osim što ćete fizički biti jači i izgledati bolje, još važnije je to da ćete se i osjećati bolje te imati i više samopouzdanja. 

Prva vježba: 

Oslonite se na lakat i postavite tijelo u položaj daske. Dakle, poanta je da vam je tijelo ravno. Podignite kukove, a nogu na koju ste oslonjeni skvrčite. Drugu podižite u zrak kao na slici, a ruku prema licu, radi lakšeg održavanja ravnoteže. Vodite računa da vam je gornji dio tijela čvrsto fiksiran i oslonjen na lakat, a da se pomiče samo donji dio. Ovom vježbom pokrećete cijelo abdominalno područje. Pokušajte izvesti 15 ponavljanja u jednoj i u drugoj varijanti u 3 serije. 

Druga vježba: 

Lezite na leđa i u prvoj varijanti radite tzv. kratke trbušnjake. Dakle, ne podiže se trup skroz nego kao na donjoj slici. Radite kratke, ali dublje pokrete. Pokušajte ne naprezati vrat nego gledati ravno ispred sebe. Zamislite da vam se nalazi jabuka između brade i prsa. Paralelno podižete glavu i trbušne mišiće. Druga varijanta vježbe je pomicanje u lijevu i desnu stranu, ali tako da je donji dio tijela čvrsto na strunjači i ne pomiče se, a gornji dio je lagano podignut i ostaje podignut za cijelo vrijeme izvođenja. Radi se 12 ponavljanja u svaku stranu u tri serije. 

Treća vježba: 

Ova je vježba neizostavna kad se želi imati istrenirani i seksi trbuh. Lezite na leđa i podignite obje noge pod kutem od 90 stupnjeva. Spuštajte obje noge paralelno prema strunjači, ali tako da ju ne dodirnete nego da pri dnu ipak ostanu u zraku. Zatim ih ponovno podižite u početni položaj. Zaista je važno da pri izvođenju ove vježbe imate na umu da lumbalni, donji dio kralježnice mora biti čvrsto na strunjači i ne smije se pomicati od tla. Snagom abdominalnih mišića zapravo pokrećete i podižete noge te ih tako jačate. 


Slični članci: