3 savjeta kako ukrotiti mladu kosu (jednom zauvijek!)

Rihanna voli svoju mladu kosu!
Rihanna voli svoju mladu kosu!

 Dignite ruku ako i vi obožavate provesti sat vremena na stiliziranje i feniranje kose, da biste shvatili kako vaša neposlušna mlada kosa leti po svuda. Ne vidimo vas, ali pretpostavit ćemo da niste dignuli ruku. U redu je, nismo ni mi.

Mlada kosa: ne možemo živjeti s njom, a doslovno ne možemo ni živjeti bez nje. Tvrdoglava je, neposlušna i izuzetno iritira - ali s frustracijama dolaze i inovacije. Danas smo skupili neke od najboljih i najlakših načina kako ukrotiti mladu kosu, ali i nekoliko savjeta kako da ju napokon prihvatimo.

Mlada kosa je znak nove kose koja počinje rasti. Pretjerano feniranje može često biti razlog tvrdoglave i krute mlade kose koja neuredno strši u svim smjerovima - pogotovo zato što se mlada kosa s prednje strane tjemena najbrže suši. Koristeći ulje za kosu, poput primjerice Moroccanoil ulja - dobar je način kako ubrzati rast kose i ukrotiti postojeću mladu kosu.

Moroccanoil
Moroccanoil

METODA BR.1

Korak 1: Namočite ju. Mlada kosa mora biti kompletno mokra ako ju želite stilizirati.

Korak 2: Jednom kada je vaša mlada kosa mokra, koristeći prste umjesto četke započnite proces feniranja. Savjet koji nas se najviše dojmio jest naizmjenično korištenje vrućeg i hladnog zraka pri feniranju. Na taj način nećete "spaliti" kosu i presušiti vlasi.

Korak 3: Uzmite staru četkicu za zube i poprskajte ju lakom za kosu. Zatim nježno začešljajte mladu kosu u smjeru u kojem želite da stoji. Ako niste fan laka za kosu možete odabrati i kremu za stiliziranje. Nanesite kremu prstima ili je lagano utapkajte na četkicu kako biste što bolje zagladili i ukrotili mladu kosu.

Big Sexy Hair
Big Sexy Hair

METODA BR.2

Zamijenite svoj šampon za suho pranje kose s prahom koji se u dodiru s kosom transformira u čistu formulu za dodavanje teksture kosi. Ovaj Big Sexy Hair Powder Play Volumizing & Texturizing Powder radi upravo to. Nakon što ga nanesete uz korijen kose primijetit ćete kako dobivate ozbiljan volumen. Koristite zapešće (ne dlan, jer želite izbjeći utrljavanje dodatnih ulja u mladu kosu) kako biste raspodijelili proizvod uzduž cijele linije kose.

PRIHVATITE IH!

Druga opcija? Prihvatite svoju mladu kosu. Rihanna je nekoliko puta viđena s frizurom kojom je savršeno prihvatila i istaknula svoju mladu kosu. Svakom "neurednom" frizurom zapravo ćete uključiti i svoju mladu kosu u look. Izgledat će kao da se uopće niste trudili ako lagano zavežete pletenicu, punđu ili visoki rep. Neurednom pletenicom također ćete moći sakriti svoju mladu kosu bez dodatnih proizvoda za stiliziranje. 


Slični članci: